tisdag 3 januari 2017

Domare Tomas Stahre vid Göta hovrätt lät sig styras av chefsåklagare Christer Johansson


Domare Tomas Stahre vid Göta hovrätt lät sig styras av chefsåklagare Christer Johansson 

Två kriminella vapenhandlare (Ahlberg/Bäcklin) var åklagarens stjärnvittne mot RZ som suttit häktad i fem månader pga att han vägrade att erkänna brott.


Efter att advokat Sven Fagrenius ställt frågan till stjärnvittnen, "vem har sagt till er att peka ut min klient?" så svarade båda, efter att ha först tittat skamset på åklagare Christer Johansson, "polisen sa till oss att peka ut RZ"

Detta fick åklagaren att bryta förhandlingen och kalla in den ökände tokige kvinnohatande domaren Tomas Stahre till enskilt samtal UTAN advokat Fagrenius. Åklagaren berättade för domare Stahre att justitieminister Thomas Bodström gett order om att RZ skall dömas och att polisens civila infiltratörer inte får blandas in.

Göta hovrättens lagman Tomas Stahre återvände till domarstolen och började att begå mycket grova brott mot både RZ, hans advokat Sven Fagrenius och domare Gunilla Poland som fick direkta verbala hot av den tyske galningen Tomas Stahre.

Kriminella poliser (som avslöjades flera år senare som vapenhandlare) kunde fortsätta att köpa/sälja vapen till gäng. Polisens civila infiltratörer Peter Rättz, Sinisa Nikolic m.fl., kunde lugnt fortsätta med sin vapenhandlare med Ahlberg som tidigt släpptes fri pga överenskommelse med åklagare Christer Johansson och poliser Hans Emanuelsson/Bengt Adolfsson.

Läs mer om polisens vapenhandel till gäng nedan.

Vapen hos Liljegren kom från Grimslövshärvan

Nyheter · Publicerad 17:43, 23 jan 2008
När härvan kring polischefen Olle Liljegren och hans informatörer avslöjades hittades många vapen. Världen idag kan avslöja att vissa av dem kom från Rolf, huvudmannen i Grimslövhärvan, som vi skrev om i måndags.

Vi har låtit Tomas, som dömdes i samma härva, titta på fotografier på vapnen. Kännetecknen är unika för Rolfs avidentifiering av vapen.

– Det är ingen tvekan. Det här är vapen som kommer från Rolf. Ingen annan borrade, fyllde med svetsmassa och slipade på det här sättet.

I förhör uppger Erika, den som anmälde att illegal vapenhandel förekom på lantgården i Grimslöv, att sådana vapen sålts till polisinformatörer i Borlänge och Falun. Olle Liljegren hade åtminstone två informatörer i dessa städer.

Sju beväpnade kriminella
 män möts i mars 2002 på Grand i Falun för att sluta fred i en pågående maktkamp. Kriminalkommissarie Olle Liljegren, sitter i foajen under hela mötet. Nationella insatsstyrkan är också på plats och griper alla sju männen. En av de som grips är den så kallade Bandidosmannen, en av Olle Liljegrens informatörer, som senare gjorde sig känd för att fejkat att han omkom i Tsunami-katastrofen. Bandidosmannen sålde vapen till dem som senare dömdes. Polisens internutredare genomför en ny förundersökningen av Liljegren och andra polischefers användning av informatörer. Mycket tyder på att tillslaget på Grand Hotell kan vara en olaglig brottsprovokation. Då kommer alla domar att ogiltigförklaras.

Alf Weselius var en av av dem som utredde om Olle Liljegrens informatörsverksamhet var kriminell. Enligt honom är de vapen som bland annat hittades på Liljegrens tjänsteställe inte identifierade, i alla fall inte alla.
Weselius säger att en del vapen hade avidentifierats på det vis som Tomas påstår att Rolf gjorde. Flera borde också ha varit skrotade.

Gav inte Olle Liljegren er uppgifter för att kunna identifiera vapnen?

– Nej. Han lämnade inga uppgifter om det. Han sade sig inte komma ihåg. Han ville väl inte berätta närmare hur det hade gått till, varför han hade vapen och var de kom ifrån. Han sköt det väl ifrån sig lite och menade att hans verksamhet var ju ändå sanktionerad utav hans chefer. Vilket cheferna förnekar att de skulle ha varit.
R. Z. dömdes för att ha köpt vapen av samma modell som hittades i Olle Liljegrens skåp. Vapen som var avidentifierade av Rolf och som enligt Erika (se måndagens artikel) hade sålts till Olle Liljegrens informatörer.
http://www.varldenidag.se/nyheter/vapen-hos-liljegren-kom-fran-grimslovsharvan/cbbhaw!1ko0C8tjP1NtVuUYdCgUVA/

1 kommentar:

  1. Thomas Stahre
    Viktor Rydbergsgatan 19
    554 48 Jönköping
    Telefonnummer:
    072-198 05 04
    073-338 50 02

    https://www.ratsit.se/19440119-Lars_Goran_Thomas_Stahre_Jonkoping/FlrL8fyf25syNLKs34Mfwb1RImUdHaZib7O-jnY5Zoo

    SvaraRadera